Onze aanpak

Pand Dillewijn

Of het nu gaat om de mensen of de planeet, Dillewijn Zwapak is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. We investeren in kennis, nieuwe innovatieve producten, machines en partners, passen onze bedrijfsprocessen waar nodig aan. We toetsen voortdurend of ons handelen duurzaam is voor mens en planeet.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

We richten ons niet alleen op de verkoop van duurzame producten, maar kijken ook kritisch of onze eigen bedrijfsvoering duurzaam is. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is gewaarborgd in onze bedrijfsvoering.

Milieubelasting assortiment

Onze klanten kijken natuurlijk als eerste naar ons assortiment, onze producten. Bij de productie en inkoop van ons assortiment toetsen we op verschillende milieu aspecten. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe duurzame producten. Hierbij maken we gebruik van innovatieve partners waar wij al jaren intensief mee
samenwerken. Transparantie, meetbaarheid en controleerbaarheid worden steeds belangrijker in partnerschappen.

Als we kijken naar de milieubelasting van ons assortiment doen we dat graag op een goede manier. Hoe milieubelastend is een product of productieproces? Hoe vergelijk je uitputting van grondstoffen met CO2 uitstoot? Waar komen de grondstoffen vandaan en hoe worden ze geproduceerd? Om hier een goed beeld van te krijgen maken we gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde methode. Lees hier meer over hoe wij de milieubelasting en CO2 footprint van ons assortiment in kaart brengen.

Certificering FSC®

Wij geloven heilig in gangbare onafhankelijke certificeringen. Een voorbeeld van een onafhankelijke certificering is ons papier waar we een FSC® certificering voor hebben. En waar wij ons ieder jaar opnieuw voor laten toetsen. In 2020 willen we het gehele papier assortiment gecertificeerd hebben. Lees hier meer over FSC® en onze certificaat.

End of life en circulariteit

Naast papier geloven wij ook sterk in het gebruik van gerecyclede materialen als basis voor onze artikelen. Wij stimuleren onze klanten graag om actief en enthousiast voor dit soort producten te kiezen! Samen met onze klanten kijken we ook graag hoe onze producten na gebruik weer hergebruikt kunnen worden. Dit noemen we circulair denken.

De meeste van onze producten kennen een vrij korte gebruiksfase. Veel verpakkingen gaan maar een paar dagen mee en belanden daarna in een of andere afvalstroom. 'Single use plastics' is voor ons een grote zorg. Lees hier meer over hoe we hier vanuit Dillewijn Zwapak mee omgaan.

Barometer duurzame bloemist

Steeds meer bloemisten laten zich certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Dillewijn Zwapak helpt bloemisten graag door veel producten aan te bieden die voldoen aan de Barometer. Lees hier meer over de Barometer Duurzame Bloemist en hoe Dillewijn Zwapak de bloemist ontzorgt.

Duurzame emmer

Dillewijn Zwapak levert al jaren zwarte kunststof bloemenemmers. Hoewel niet direct aan de buitenkant zichtbaar, is dit één van onze meest duurzame producten.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen