Certificering FSC®

Boeket

Als leverancier van papierproducten hebben wij een verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit gebruik niet ten koste gaat van het bos en toekomstige generaties. Wij spannen ons graag in om het duurzaam beheren van bossen te bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat de herkomst van papier wordt aangetoond door middel van een geloofwaardige, onafhankelijke certificering op basis van internationaal overeengekomen eisen en normen. Daarom hebben wij gekozen voor FSC®.

In 2018 hebben wij ons gecertificeerd voor FSC®. Met deze certificeringen geven wij impliciet aan dat wij ons hard maken om zoveel mogelijk artikelen die nu nog van plastic worden gemaakt (hoezen, vellen etc.) in de nabije toekomst meer en meer te vervaardigen van papier dat afkomstig is uit verantwoord bos­beheer. Wij proberen onze post zoveel mogelijk digitaal te versturen maar als we papier bedrijfsmatig of promotioneel gebruiken dan draagt dat altijd het FSC® keurmerk.

Onze papierleveranciers worden geselecteerd op basis van FSC® certificering. FSC® staat voor gecertificeerd verantwoord duurzaam bosbeheer waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische waarden van het bos (people, planet & profit).

FSC® zorgt voor:

• Handhaving en verbetering biodiversiteit
• Bescherming van ecologisch waardevolle gebieden
• Tegengaan ontbossing en daardoor klimaatverandering tegengaan
• Plaatselijk werkgelegenheid en scholing
• Beschermen van de rechten en welzijn van arbeiders
• Onafhankelijk controle door Chain of Custody

Download certificaten

PDF download 'FSC® certificaat'Wilt u meer weten over FSC®?

Ga naar:

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen